Verhuur begeleiding
Kierkels & Hensen Vastgoed ontzorgt van A tot Z bij het snel en veilig verhuren van uw woning aan betrouwbare huurders. Op deze pagina leest u precies hoe wij dit doen en wat de voordelen van een verhuurmakelaar zijn voor u als verhuurder.
Wat zijn de voordelen van werken met een verhuurmakelaar?
Twijfelt u nog over de meerwaarde van een verhuurmakelaar? We hebben de belangrijkste voordelen voor u samengevat. U kunt ons uiteraard altijd bellen wanneer u twijfels of vragen heeft.
Een optimale huurprijs
Bent u benieuwd wat de verhuur van uw woning maandelijks kan opleveren? Wij zijn dankzij onze jarenlange professionele ervaring een expert op de Midden-Limburgse verhuurmarkt. We beginnen met een waardenonderzoek aan de hand van vergelijkbare objecten. De vraag hiernaar in de huidige huurmarkt, postcode, vierkante meters en of de woning gemeubileerd is spelen ook een rol. Uiteraard geven we indien nodig styling- en opknapadvies om de hoogst mogelijke huurprijs voor uw woning te realiseren.
Snel een betrouwbare huurder vinden
Dankzij onze gerenommeerde naam in Midden Limburg, ons grote netwerk en internationale zoekersbestand aan huurders vinden wij snel de huurder waar u naar op zoek bent. Daarnaast promoten wij uw woning actief via online kanalen. Een persoonlijke benadering vinden wij erg belangrijk, we gaan op zoek naar iemand die uw woning met respect zal behandelen. Als we geschikte kandidaten hebben gevonden, dan adviseren wij u over de huurder maar ú bepaalt uiteindelijk zelf wie de huurder wordt.
Volledige ontzorging en een stapje extra
Het zelf verhuren van een woning kost u veel tijd, inspanning en stress. Het is onze missie om de verhuur zo snel, soepel, vlekkeloos en plezierig mogelijk te laten verlopen. Als verhuurmakelaar nemen wij u tientallen belletjes, mailtjes en de bezichtigingen uit handen. Tevens ontzorgen en adviseren we u op juridisch gebied, van het maken van de contracten tot het regelen van verzekeringen. We begeleiden de verhuur van check-in tot check-out, u kunt tijdens de verhuurperiode altijd op ons rekenen als u advies of hulp nodig heeft. Soms zijn daar extra inspanningen voor nodig.
Onze werkwijze: zorgeloos uw woning verhuren in 4 stappen
Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verhuur van uw woning? Deze vier stappen geven u een overzichtelijk inzicht in het gehele verhuurproces.
1. Opname
Tijdens het eerste oriënterende gesprek en de opname van de woning maken we kennis met elkaar en brengen we al uw wensen, verwachtingen, normen en waarden in kaart. U ontvangt vervolgens een advies t.a.v. het verhuurplan en de verhuurprijs van de woning. We doen een waarde-onderzoek en eventueel stylingadvies en sturen u vervolgens een overzicht van de gemaakte afspraken waarbij de offerte is toegevoegd.
2. Promotie
We zorgen voor een hoge kwaliteit presentatie van uw woning. Een professionele woningfotograaf komt foto’s maken van uw woning. We bieden de woning aan binnen ons zoekersbestand, collega makelaars en relocaters in ons netwerk. Vervolgens adverteren we de woning online op Funda en social media kanalen.
3. Selecteren
Zodra er geïnteresseerden zijn, plannen we zo snel als mogelijk bezichtigingen in met de potentiële huurders. We maken een selectie en kiezen samen met u de geschikte huurder. We doen een antecedenten onderzoek zodat u bent verzekerd van een betrouwbare huurder. Uiteraard behartigen we tijdens deze fase uw belangen tijdens onderhandelingen met huurders en collega makelaars.
4. Afwikkeling en overdracht
We verzorgen de administratieve afwikkeling en tekenen gezamenlijk de huurovereenkomst. Op de afgesproken dag van de check-in vindt de sleuteloverdracht plaats, waarbij met het overdrachtsrapport ook een foto documentatie wordt gemaakt.
5. Nazorg
Aan het einde van de afgesproken huurperiode vindt de check-out plaats: het verzorgen van een overdrachtsrapport en foto documentatie. We zorgen altijd voor correcte nazorg en eventuele voorbereiding voor het opnieuw aanbieden van de woning voor verhuur. Als verhuurmakelaar staan wij zowel voor, tijdens als na de verhuur voor u klaar om u van advies te voorzien.
Protocol toewijzing huurwoningen aan kandidaat-huurders
Dit Protocol voor de toewijzing van huurwoningen aan kandidaat-huurders wordt gehanteerd in het kader van de Wet goed verhuurderschap en heeft tot doel voor alle betrokken partijen inzichtelijk te maken hoe de toewijzing van een huurwoning tot stand komt. Dit Protocol is gericht op het voorkomen van (woon)discriminatie.
Definities:
Verhuurmakelaar: (Een medewerker van) de verhuurmakelaar die een woning in opdracht van de opdrachtgever te huur aanbiedt en daartoe rechtsgeldig is gemachtigd.
Opdrachtgever: De tot verhuur van de woning gerechtigde (rechts)persoon of (rechts)personen die de verhuurmakelaar heeft ingeschakeld om in diens/hun te belang te bemiddelen bij de verhuur van een woning.
Kandidaat-huurder: Een natuurlijk persoon/entiteit die interesse toont in een door de verhuurmakelaar namens de opdrachtgever aangeboden huurwoning.
Doel van bemiddeling:
Opdrachtgever heeft als doel om de betreffende huurwoning te verhuren aan de meest geschikte kandidaat-huurder. Dit is een kandidaat-huurder waarvan het zo aannemelijk mogelijk is dat deze correct en tijdig aan alle verplichtingen kan voldoen die uit een huurovereenkomst voortvloeien en op de best passende termijn. Het onderscheid tussen kandidaat-huurders geschiedt door objectieve rechtvaardiging. Onderscheid tussen kandidaat-huurders dient een legitiem doel en de verhuurmakelaar zal daar passend en evenredig naar handelen.
Te verkrijgen basisinformatie van de kandidaat-huurder:
1. Reactiesnelheid
In de basis geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Het initiatief om op een aangeboden woning te reageren ligt bij kandidaat-huurders. In geval van veel reacties kan het dus voorkomen dat bepaalde kandidaat-huurders niet meer worden uitgenodigd voor een bezichtiging en worden afgewezen.
2. Bron van inkomen/soort arbeidsovereenkomst
Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een van goede naam en faam bekendstaande werkgever heeft de voorkeur. Dit geeft opdrachtgever de meeste financiële zekerheid. Tijdelijke arbeidsovereenkomsten, (recent) zelfstandig ondernemerschap en andere vormen van inkomstenbronnen zoals alimentatie, een stagevergoeding, een garantstelling door derden, een erfenis, huurinkomsten etc., kunnen wel degelijk ook leiden tot toewijzing van een huurwoning, maar dat is maatwerk.
3. Hoogte van het inkomen
Na een eventuele minimale inkomenseis heeft het hoogste (gezamenlijke) inkomen de voorkeur. Dit geeft opdrachtgever de meeste financiële zekerheid ten aanzien van de nakoming van de financiële verplichtingen uit de huurovereenkomst.
4. Gedegen en controleerbaar positief huurverleden
Een kandidaat-huurder met een positieve en verifieerbare verhuurdersverklaring heeft de voorkeur. Kandidaat-huurders zonder aantoonbaar huurverleden is maatwerk, want dat vergt nadere informatie of onderzoek.
5. Een positieve screening van ID bewijs en solvabiliteit
Een kandidaat-huurder kan een woning alleen toegewezen krijgen onder het voorbehoud dat de identiteit kan worden geverifieerd en de financiële draagkracht in orde is. Om dit te toetsen voert de verhuurmakelaar een grondige screening uit. Een onderdeel van deze screening is een handmatige controle op echtheidskenmerken van het ID uitgevoerd door de verhuurmakelaar. Deze controle kan bijvoorbeeld met de DutchID-App worden uitgevoerd die door de Nederlandse overheid wordt aangeboden. De uitslag van deze screening kan leiden tot een afwijzing (ook na een initiële toewijzing).
6. Samenstelling huishouden
Het is belangrijk dat er een passende bewonerssamenstelling geldt per woning. Dit om overlast en schade te voorkomen, maar ook om bijvoorbeeld overbewoning van woningen te voorkomen. Er zal daarom bij toewijzing rekening worden gehouden met de bewonerssamenstelling per woning. Afhankelijk van het type woning hebben bepaalde samenstellingen de voorkeur. Dit is maatwerk per woning.
7. Passendheid in (de omgeving van) de aangeboden woning
In sommige gevallen kan de ligging van de huurwoning of de eigenschappen daarvan ertoe leiden dat bepaalde kandidaat-huurders in beginsel meer geschikt zijn dan anderen.
8. Gunning opdrachtgever
Voor iedere aangeboden woning geldt dat opdrachtgever uiteindelijk de keuze maakt tussen de kandidaat-huurders. De verhuurmakelaar heeft op de uiteindelijke keuze geen invloed.
Tot slot:
De verhuurmakelaar onthoudt zich van iedere vorm van (medewerking aan) discriminatie ten aanzien van toewijzing van huurwoningen aan kandidaat-huurders. De verhuurmakelaar draagt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor het handelen van haar opdrachtgevers. In verband met de privacywetgeving is de verhuurmakelaar niet bevoegd om basisinformatie van kandidaat-huurders aan derden te verstrekken.
Wat zijn de voordelen van werken met een verhuurmakelaar?
Twijfelt u nog over de meerwaarde van een verhuurmakelaar? We hebben de belangrijkste voordelen voor u samengevat. U kunt ons uiteraard altijd bellen wanneer u twijfels of vragen heeft.
Een optimale huurprijs
Bent u benieuwd wat de verhuur van uw woning maandelijks kan opleveren? Wij zijn dankzij onze jarenlange professionele ervaring een expert op de Midden-Limburgse verhuurmarkt. We beginnen met een waardenonderzoek aan de hand van vergelijkbare objecten. De vraag hiernaar in de huidige huurmarkt, postcode, vierkante meters en of de woning gemeubileerd is spelen ook een rol. Uiteraard geven we indien nodig styling- en opknapadvies om de hoogst mogelijke huurprijs voor uw woning te realiseren.
Snel een betrouwbare huurder vinden
Dankzij onze gerenommeerde naam in Midden Limburg, ons grote netwerk en internationale zoekersbestand aan huurders vinden wij snel de huurder waar u naar op zoek bent. Daarnaast promoten wij uw woning actief via online kanalen. Een persoonlijke benadering vinden wij erg belangrijk, we gaan op zoek naar iemand die uw woning met respect zal behandelen. Als we geschikte kandidaten hebben gevonden, dan adviseren wij u over de huurder maar ú bepaalt uiteindelijk zelf wie de huurder wordt.
Volledige ontzorging en een stapje extra
Het zelf verhuren van een woning kost u veel tijd, inspanning en stress. Het is onze missie om de verhuur zo snel, soepel, vlekkeloos en plezierig mogelijk te laten verlopen. Als verhuurmakelaar nemen wij u tientallen belletjes, mailtjes en de bezichtigingen uit handen. Tevens ontzorgen en adviseren we u op juridisch gebied, van het maken van de contracten tot het regelen van verzekeringen. We begeleiden de verhuur van check-in tot check-out, u kunt tijdens de verhuurperiode altijd op ons rekenen als u advies of hulp nodig heeft. Soms zijn daar extra inspanningen voor nodig.
Onze werkwijze: zorgeloos uw woning verhuren in 4 stappen
Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verhuur van uw woning? Deze vier stappen geven u een overzichtelijk inzicht in het gehele verhuurproces.
1. Opname
Tijdens het eerste oriënterende gesprek en de opname van de woning maken we kennis met elkaar en brengen we al uw wensen, verwachtingen, normen en waarden in kaart. U ontvangt vervolgens een advies t.a.v. het verhuurplan en de verhuurprijs van de woning. We doen een waarde-onderzoek en eventueel stylingadvies en sturen u vervolgens een overzicht van de gemaakte afspraken waarbij de offerte is toegevoegd.
2. Promotie
We zorgen voor een hoge kwaliteit presentatie van uw woning. Een professionele woningfotograaf komt foto’s maken van uw woning. We bieden de woning aan binnen ons zoekersbestand, collega makelaars en relocaters in ons netwerk. Vervolgens adverteren we de woning online op Funda en social media kanalen.
3. Selecteren
Zodra er geïnteresseerden zijn, plannen we zo snel als mogelijk bezichtigingen in met de potentiële huurders. We maken een selectie en kiezen samen met u de geschikte huurder. We doen een antecedenten onderzoek zodat u bent verzekerd van een betrouwbare huurder. Uiteraard behartigen we tijdens deze fase uw belangen tijdens onderhandelingen met huurders en collega makelaars.
4. Afwikkeling en overdracht
We verzorgen de administratieve afwikkeling en tekenen gezamenlijk de huurovereenkomst. Op de afgesproken dag van de check-in vindt de sleuteloverdracht plaats, waarbij met het overdrachtsrapport ook een foto documentatie wordt gemaakt.
5. Nazorg
Aan het einde van de afgesproken huurperiode vindt de check-out plaats: het verzorgen van een overdrachtsrapport en foto documentatie. We zorgen altijd voor correcte nazorg en eventuele voorbereiding voor het opnieuw aanbieden van de woning voor verhuur. Als verhuurmakelaar staan wij zowel voor, tijdens als na de verhuur voor u klaar om u van advies te voorzien.
Protocol toewijzing huurwoningen aan kandidaat-huurders
Dit Protocol voor de toewijzing van huurwoningen aan kandidaat-huurders wordt gehanteerd in het kader van de Wet goed verhuurderschap en heeft tot doel voor alle betrokken partijen inzichtelijk te maken hoe de toewijzing van een huurwoning tot stand komt. Dit Protocol is gericht op het voorkomen van (woon)discriminatie.
Definities:
Verhuurmakelaar: (Een medewerker van) de verhuurmakelaar die een woning in opdracht van de opdrachtgever te huur aanbiedt en daartoe rechtsgeldig is gemachtigd.
Opdrachtgever: De tot verhuur van de woning gerechtigde (rechts)persoon of (rechts)personen die de verhuurmakelaar heeft ingeschakeld om in diens/hun te belang te bemiddelen bij de verhuur van een woning.
Kandidaat-huurder: Een natuurlijk persoon/entiteit die interesse toont in een door de verhuurmakelaar namens de opdrachtgever aangeboden huurwoning.
Doel van bemiddeling:
Opdrachtgever heeft als doel om de betreffende huurwoning te verhuren aan de meest geschikte kandidaat-huurder. Dit is een kandidaat-huurder waarvan het zo aannemelijk mogelijk is dat deze correct en tijdig aan alle verplichtingen kan voldoen die uit een huurovereenkomst voortvloeien en op de best passende termijn. Het onderscheid tussen kandidaat-huurders geschiedt door objectieve rechtvaardiging. Onderscheid tussen kandidaat-huurders dient een legitiem doel en de verhuurmakelaar zal daar passend en evenredig naar handelen.
Te verkrijgen basisinformatie van de kandidaat-huurder:
- Naam (voor- en achternaam)
- Huidig adres en woonplaats
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Kopie ID-bewijs (BSN-nummer en de pasfoto mogen worden afgeschermd)
- Samenstelling gezin: alleenwonend, samenwonend, met of zonder kinderen
- Hoogte van totaal maandelijks netto-inkomen
- Inkomensverklaring van de belastingdienst
- Arbeidsovereenkomst(en) en/of werkgeversverklaring(en)
- Inkomensbewijzen (salarisspecificatie en recente bankafschriften met daarop het nettoloon)
- Bedrag van huidige huur
- Een verhuurdersverklaring
- De informatie die noodzakelijk is om vast te stellen of de kandidaat-huurder(s) in aanmerking kom(t/en) voor een huisvestigingsvergunning (als het verkrijgen daarvan vereist is in de gemeente waar de woning is gelegen).
- Etnische of culturele achtergrond
- Religieuze identiteit
- Politieke voorkeur
- Seksuele gerichtheid
- Genderidentiteit en/of -expressie
- Lichamelijke of geestelijke gezondheid
1. Reactiesnelheid
In de basis geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Het initiatief om op een aangeboden woning te reageren ligt bij kandidaat-huurders. In geval van veel reacties kan het dus voorkomen dat bepaalde kandidaat-huurders niet meer worden uitgenodigd voor een bezichtiging en worden afgewezen.
2. Bron van inkomen/soort arbeidsovereenkomst
Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een van goede naam en faam bekendstaande werkgever heeft de voorkeur. Dit geeft opdrachtgever de meeste financiële zekerheid. Tijdelijke arbeidsovereenkomsten, (recent) zelfstandig ondernemerschap en andere vormen van inkomstenbronnen zoals alimentatie, een stagevergoeding, een garantstelling door derden, een erfenis, huurinkomsten etc., kunnen wel degelijk ook leiden tot toewijzing van een huurwoning, maar dat is maatwerk.
3. Hoogte van het inkomen
Na een eventuele minimale inkomenseis heeft het hoogste (gezamenlijke) inkomen de voorkeur. Dit geeft opdrachtgever de meeste financiële zekerheid ten aanzien van de nakoming van de financiële verplichtingen uit de huurovereenkomst.
4. Gedegen en controleerbaar positief huurverleden
Een kandidaat-huurder met een positieve en verifieerbare verhuurdersverklaring heeft de voorkeur. Kandidaat-huurders zonder aantoonbaar huurverleden is maatwerk, want dat vergt nadere informatie of onderzoek.
5. Een positieve screening van ID bewijs en solvabiliteit
Een kandidaat-huurder kan een woning alleen toegewezen krijgen onder het voorbehoud dat de identiteit kan worden geverifieerd en de financiële draagkracht in orde is. Om dit te toetsen voert de verhuurmakelaar een grondige screening uit. Een onderdeel van deze screening is een handmatige controle op echtheidskenmerken van het ID uitgevoerd door de verhuurmakelaar. Deze controle kan bijvoorbeeld met de DutchID-App worden uitgevoerd die door de Nederlandse overheid wordt aangeboden. De uitslag van deze screening kan leiden tot een afwijzing (ook na een initiële toewijzing).
6. Samenstelling huishouden
Het is belangrijk dat er een passende bewonerssamenstelling geldt per woning. Dit om overlast en schade te voorkomen, maar ook om bijvoorbeeld overbewoning van woningen te voorkomen. Er zal daarom bij toewijzing rekening worden gehouden met de bewonerssamenstelling per woning. Afhankelijk van het type woning hebben bepaalde samenstellingen de voorkeur. Dit is maatwerk per woning.
7. Passendheid in (de omgeving van) de aangeboden woning
In sommige gevallen kan de ligging van de huurwoning of de eigenschappen daarvan ertoe leiden dat bepaalde kandidaat-huurders in beginsel meer geschikt zijn dan anderen.
8. Gunning opdrachtgever
Voor iedere aangeboden woning geldt dat opdrachtgever uiteindelijk de keuze maakt tussen de kandidaat-huurders. De verhuurmakelaar heeft op de uiteindelijke keuze geen invloed.
Tot slot:
De verhuurmakelaar onthoudt zich van iedere vorm van (medewerking aan) discriminatie ten aanzien van toewijzing van huurwoningen aan kandidaat-huurders. De verhuurmakelaar draagt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor het handelen van haar opdrachtgevers. In verband met de privacywetgeving is de verhuurmakelaar niet bevoegd om basisinformatie van kandidaat-huurders aan derden te verstrekken.